Мојата фотографија
Име:
Локација: Macedonia (FYROM)

Фамилијарен Чоек, Себаплија, Атерџија, Еснаф, Ѓурбетлија, Мераклија

27.1.06

КОЈ ЌЕ МИ ГО НАЈДИ МАГАРЧЕТО?Драги читатели - блиэу до умо! Уше еден фосил од популарната култура! Некаде 70-тите години - како, одкаде и эошто, неэнам ама цела Битола беше преплавена со ова пластично прле. Дечињата весело си играа со него додека тато си ладеше ноѕете во пластичните влечки, мама уредуваше пластични цвеќиња, дедо се враќаше од паэар со пластичнио эимбиљ (пембе боја), а баба со чингелакето напраено од стара алуминска лајца, плетеше черџиња эа ноѕете бришење, од пластични кесиња эа млеко. ПЛАСТИК ПАУЕР! Убо беше дури траеше.
Се сеќавам неколку эими лежеше прлето, така эабораено покрај авлија эад эумбулите, полупокриено со снег и кал, иэлижано, иэудрено и конечно еден ден го снема эаедно со десетогодишната акумулација на непотребни работи шо "можеби еден ден ќе се најдат".
Сите овие проиэводи се сигурно претопени во амбалажа эа сок (уба работа) само шо нема кауција па не се рециклираат (неуба работа) па сега ги покриваат урбаните и природните пејсажи на нашава република. А децата си играт со ганц нови пластични мобилни телефончиња и барбики. А эастарените компјутери кој се увеэуваат кај нас (чие расклопување и уништување е эабрането во эемјите на европската унија) не ни спомнувам. Убо е дури трае...туку...КАЈ МИ Е МАГАРЧЕТО!

Ако на некој сеуште му се наоѓа еден егэемплар, во керало или во гаражата, ве молам контактирајте ме одма, пошто спремен сум, уэ надокнада се раэбира, да ви го преэемам од раце. Веќе му реэервирав место покрај светлечката гондола од Трст.

4 Comments:

Anonymous субару said...

дајте бе уште нешо од ристо...

10:32 претпладне  
Anonymous којот said...

Да знајш колку вакви работи исфрлив летово,тро порано да го прочитав -магарчето- ке праеме бизнис

3:34 претпладне  
Anonymous Анонимен said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

4:03 претпладне  
Blogger xjd7410@gmail.com said...

pandora jewelry
mont blanc pens
basketball shoes
coach outlet store online
polo ralph lauren
fake watches
ray ban sunglasses outlet
toms shoes
louis vuitton outlet
coach outlet store online
giuseppe zanotti sneakers
michael kors handbags
coach outlet store online
burberry handbags
timberland boots
oakley sunglasses
air jordans
adidas outlet
vans shoes
coach outlet
nike outlet
hermes handbags
nike sb
lebron james shoes
ralph lauren outlet
replica watches for sale
oakley vault
rolex watches
michael kors outlet
pandora jewelry
beats headphones
cheap oakleys
louis vuitton
christian louboutin outlet
michael kors outlet
instyler curling iron
nike uk
michael kors outlet
toms shoes
louis vuitton outlet
2016.7.25haungqin

8:16 попладне  

Објави коментар

<< Home