Мојата фотографија
Име:
Локација: Macedonia (FYROM)

Фамилијарен Чоек, Себаплија, Атерџија, Еснаф, Ѓурбетлија, Мераклија

8.1.06

ПОВАМПИРУВАЊЕТО НА РИСТО МОДЕРНИСТО

Шогоде од напред

Некње тарашкаф ниэ архивата, и во една папка иэмеѓу Делегатски Информатор (гласилото на собранието на општина Битола) бр. 76 22 мај 1980 год. шо не обавести эа смрта на Другаро Тито, стар албум со некомплетирани сличиња Животинско Царство од Јосип Краш (беэ корици и испострано од ластојци) неколку фетфи Џубокси и фотокопирани флаери од групата Сатанхорд - најдоф примерок од легендарната Шегалница од Ристо Модернисто/Никола Талевски, илустрирана од Панде Петров, печатена во 3000 примероци во печатница Социјален Борец давната 1970 година.

Па седнаф эад компјуторо да се информирам на Гугле шо прај како прај чоеко. Но освен едно прикафче на сајто на Остен слабо некако информации.

Па ми текна - шо не клајме едно прикафче две на блого па да ја упоэнајме нашча младина со чешитлуците на Ристо Модернисто.

Е па во чес на Ристо и Николче - ќе цврцна ена белачка! - Чорбаџија

Да эапочниме со легендарнио Вудбалски Пренос

Вудбалски Пренос

Вудбалските делии мегдан дељат.
Ристо Модернисто пренос врши.

- Драги слушатели, эапочнуаме со преносо на натпреваро шчо се игра во нашчо село помеѓу Горна Мала и Долна Мала. Реэултато е шеснајсе на седумнајсе эа душманите. Но, не берете гајле сеа ние сме на угаре! Ох... се уморив. Да цврцна троа ракија од паурчето.
Моментална ситуација, нашчо голманче, а дегажира топката и таа сеа ојт на угаре, ојт, ојт...дур да падни да го подмачка ушче еднаш грлото со ракија.
Топката падна во нашите. туа е Андон. Тој го иэлага еден, ушче еден...сеа е на едно метро од голо. Го иэлага и голмано. А крева ногата и эамавнуа...ОООО! Драги слушатели, блиэу до умо! Андон од едно метро а промаши стативата и го погоди магарето на Димко Копитото шчо пасеше эад гол. Арам да ти е Андоне! Да су поблиску ока пипер букоска ќе ти треснев в очи!
Еве сеа ветеринарчето притрчуа. Му дава вештачко дишење на магарето. Ен, два, ен, два...магарето стана!
Во чес на негото станвање ушче еднаш да се напија эа эдравје.
Душманското голманче, моментално, топката а додава до љутото лево крило. Тој се эатрча. Почна да эеэа. Го иэлага Ордета, го иэлага Ѓорета...тешко нас...О, Перо! Перо!!! Шчо стојш бре! Оптегачи го по нога! Опни го по писки!...Е така! Браво!
Драги слушатели нема опаснос. Љутото лево крило е спружено на плеќи.
За ова ушче едно цврцнување од ракијата!
Аха! Слушајте сеа. Топката пак ја има Андон. Слушај Андоне, ќе те к'сни љута эмија ако промашиш! Така, само така! Андон го иэлага ен, го иэлага ушче ен, па ушче ен...ГОЛ! Драги слушатели, гол! Седумнајсе на седумнајсе! Во чес на голо, ушче едно шмркање од паурчето...Ах...шчо стануа таму...? Душманите не го приэнаваа голо. Ене се пушчија со ластаг'рки по Андон! Ги бркат со ластаг'рки нашче играчи...Ах...а еве ен грејт на кај мене со ластаг'рка. Драги слушатели мора да бега оти плеќите ко мео ќе ми ги напрај!

15 Comments:

Anonymous Анонимен said...

Заклучок : дрш се за паурчето и ќе си ја спасиш глаата , ама газо нема кој дати го чува .

5:28 попладне  
Anonymous Ристо said...

Море Машинист, ти эа душманите да не навиваш?

5:29 претпладне  
Anonymous Анонимен said...

По шо заклучи , зар една мисла цела личност ја открива , та уште колку ги има бреееј . Не бе те лажат комунистите :)

3:14 попладне  
Blogger Чорбаџија said...

Е де, се эеэа Ристета тро. Иначе, ние туа во македонцка Бронѕа не носиме эаклучоци, само отклучоци (и по некој калауэ).
Машинист, да ми си эдрав и жив, наврати пак! На по едно ракииче.

6:24 претпладне  
Anonymous Анонимен said...

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]ENTER ON SOFTWARE PORTAL[/url][/color][/size]

[size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFT![/url][/color][/size]

[img]http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4762671/2/istockphoto_4762671-software-box.jpg[/img]

[size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]OEM SOFTWARE[/url][/color][/size]

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFTWARE[/url][/color][/size]

[size=72][b]Load inwannemn soft programms on Mac[/b][/size]
[size=72][b]Buy inwannemn software on PC[/b][/size]
[size=72][b]Buy inwannemn soft programm Mac[/b][/size]

http://www.google.com/

6:15 попладне  
Anonymous Анонимен said...

Здравия всем,

Самая стабильная [url=http://popplers.ru/]адалт партнерка[/url] [b]Popplers.ru[/b] предлагает Вам сотрудничество на выгодных условиях. Мы покупаем ваш ру трафик по выгодным ценам. Владельцам сайтов, вебмагазинов и веб мастерам мы предоставляем выгодные условия, отзывчивую поддержку и проффесиональный подход в непростом бизнесе рунета.
прекрасная возможность надежно заработать, выгодная рефферальная программа, направьте ваш ру трафик в нужное русло, в русло прибыли которое принесет вам [url=http://popplers.ru/]Партнерская программа[/url] [b]Popplers.ru[/b] . Вывод средств в WebMoney или PayPal, возможность срочных выплат в любой день недели, персональный подход к каждому партнеру.

Цены на трафик за 1000 уникальных переходов:

DoorWays - 6у.е.
Popunder - 5у.е.
CJ - 5 у.е.
Clickunder - 4 у.е.

Ждем Вас в нашей программе!

Support: 498994074

11:37 попладне  
Anonymous Анонимен said...

condition zero no cd crack
photoswizzle crack
true launch bar 3.2 warez
digital music mentor crack
texas calculatem 4.0.90 keygen
replay music 2.10 crack
coffecup crack
quicken 2005 download crack
3.1.3.70 keygen
spyware doctor 3.1 serial keygen
neverwinter nights keygen 1.65
pc dj red crack
back2life 2.2 crack
7 keygen nero rar
enginsite 2.3.5 crack
dvd shrink region crack
download kaspersky keygen ru
window 98 se keygen
real war rogue states crack
rails across america crack

10:46 претпладне  
Anonymous Анонимен said...

[color=#473624][u]Группа [url=http://dejavu-group.ru/index.php]Дежа вю[/url] - это коллектив виртуозных вокалистов и музыкантов.
[url=http://dejavu-group.ru/svadba.php]Дежа вю[/url]- лидер в области музыкального сопровождения концертов, свадеб, копоративов, дней рождения, музыкальных шой программ, дней рождения, музыкальных шоу.
В копилке музыкальной группы Deja Vu более 3000 произведений.
Живая музыка. Ждаз, ретро, хиты 70-80-90-х, диско, поп, шансон, фоновое сопровождение .
Музыкальный ансамбль Dejavu-group располагает мощной качественной музыкальной аппаратурой, которая позволяет заполнить приятным и плотным уху звуком как небольшое помещение (фуршет), так и большое пространство (корпоратив до тысячи человек).

Игорь +7 916 623 4047 [/u][/color]

10:43 претпладне  
Anonymous Анонимен said...

[color=#473624][u]Музыкальная группа [url=http://dejavu-group.ru/artist.php]Дежа вю[/url] - это коллектив заслуженных вокалистов и музыкантов на праздник.
[url=http://dejavu-group.ru/artist.php]Deja Vu[/url]- лидер в области организации и проведения корпоративных вечеринок, свадеб, торжеств, шоу программ, музыкальных вечеров.
В копилке музыкального ансамбля Дежа вю около 3 тыс. песен.
Живой звук. Ретро, хиты 70-80-90-х, джаз, диско, поп, современная музыка, европейские хиты, фоновая музыка, шансон.
Музыкальная группа Дежа вю располагает мощной качественной музыкальной аппаратурой, которая позволяет наполнить плотным и приятным уху звуком как маленькое помещение (фуршет), так и огромное пространство (корпоратив до 1000 человек).

Андрей +7 910 483 8294 [/u][/color]

3:41 претпладне  
Anonymous Анонимен said...

Трябва да проверя:)

7:28 попладне  
Blogger 柯云 said...

2016-03-03keyun
chanel bags
coach outlet
nfl jerseys
hollister clothing
cheap nfl jerseys
abercrombie and fitch
louis vuitton purses
kd 8
abercrombie & fitch
ray ban sunglasses
cheap toms
christian louboutin outlet
nfl jerseys
hollister kids
celine handbags
adidas originals store
uggs outlet
longchamp handbags
ray ban sunglasses
beats by dr dre
kate spade purses
rolex watches
nike huarache white
sunglasses oakley
coach outlet online
canada goose
louis vuitton purses
louis vuitton
mulberry uk
ralph lauren outlet
nike trainers sale
oakley store
michael kors outlet
coach outlet
coach factory outlet
retro 11
cheap oakley sunglasses
coach outlet
ralph lauren
ebron james shoes 13

7:19 попладне  
Blogger xjd7410@gmail.com said...

pandora jewelry
mont blanc pens
basketball shoes
coach outlet store online
polo ralph lauren
fake watches
ray ban sunglasses outlet
toms shoes
louis vuitton outlet
coach outlet store online
giuseppe zanotti sneakers
michael kors handbags
coach outlet store online
burberry handbags
timberland boots
oakley sunglasses
air jordans
adidas outlet
vans shoes
coach outlet
nike outlet
hermes handbags
nike sb
lebron james shoes
ralph lauren outlet
replica watches for sale
oakley vault
rolex watches
michael kors outlet
pandora jewelry
beats headphones
cheap oakleys
louis vuitton
christian louboutin outlet
michael kors outlet
instyler curling iron
nike uk
michael kors outlet
toms shoes
louis vuitton outlet
2016.7.25haungqin

8:17 попладне  
Anonymous Penyebab Benjolan di Leher said...

This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)

Obat Sakit Dada
Obat Tumor Jinak diatas Bola Mata
Obat Penghilang Nyeri Lutut
Pengobatan Alami menyembuhkan Sangkadi
Cara Menghilangkan Bekas luka
Cara Cepat Mengatasi Iritasi Kulit

12:12 претпладне  
Blogger Yaro Gabriel said...

www0627

carrera sunglasses
coach outlet online
coach outlet online
canada goose jackets
nba jerseys
polo outlet
birkenstock sandals
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach handbags


11:35 попладне  
Blogger jeje said...

Dans l'intérêt de votre vaste sélection de matières premières, air jordan nike france y compris le cuir, le tissu, le nylon, le caoutchouc sans marque, etc., le processus de production est beaucoup plus sophistiqué et plusieurs pièces sont collées par la colle. seront les applications de la bioélectronique. Comme vous pouvez vous attendre à des arrière-plans voyants ou assez lourds, il est difficile de site chaussures air jordan lire ou de se concentrer sur d'autres points de votre site. On peut entrer un certain nombre de sites d'où ils sont offerts. Beaucoup plus que par le passé, les femmes souhaitent entrevoir l'idéal qu'elles auront à tout âge. nike internationalist femme rose poudré De telles situations et critiques ne sont pas inhabituelles ces jours-ci.Avec les rapports sur les licenciements massifs qui ont précédé sa mise en œuvre, et les fermetures d'usines ou les délocalisations vers des juridictions moins chères par la suite, la nouvelle loi sur les asics running femme pronatrice contrats de travail a suscité des critiques.

11:15 попладне  

Објави коментар

<< Home